måndag 3 december 2007

1:a Advent och Teletón

1:a Advent har passerat obemärkt förbi. Här är advent ingenting man firar eller ens något som folk känner till. Det finns inte heller något speciell datum när julsakerna ska fram utan de verkar sättas upp när lusten faller på. Inga adventsljusstakar eller stjärnor...suck! Vi har inte varit bättre vi, inte ett enda ljus har kommit upp. Men jag har hängt upp några kulor i gardinerna och halmbocken står på bordet. Så smakade vi lite på pepparkakshuset också, Axel var överlycklig över att få äta pepparkaka. Efter att ha transporterats från Sverige till Chile fanns det inte ens chans att smulorna någonsin skulle kunna sättas ihop till ett hus.















Istället har det varit Teletón i helgen. En stor tillställning då hela Chile samlar in pengar till rehabilitering av barn. I varje stadsdel uppträder lokala talanger, (Maxi sjöng här utanför mataffären!) TV gör en 27 timmars-gala och alla skolor, dagis och affärer har sparbössor uppe veckorna innan. Många samlar alla sina "10-öringar" under hela året för att ge. Nästan 26 miljoner US dollar fick man in!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa som jag stött på har adventsljustake här adviento kallas det här.
Vi pysslade för fullt här igår men adventstljustakar och satte up julgranen.
/carolina

www.chululi.blogg.se

Anna sa...

Välkommen hit!

Det finns säkert adventsljusstakar någonstans och det lär säljas chokladjulkalendrar (på Jumbo?) också men det är inte så att man ser det i folks fönster som i Sverige. Dessutom så har folk alltid gardinen fördragna så det är liksom ingen större idé.

Anonym sa...

Ja Jumo säljer chokladkalendrar (väldigt billiga 690:-) och dem säljer ju oxå knäckebröd. Hur bra som helst! =)

www.chululi.blogg.se