tisdag 5 maj 2009

Huset

Patricio och hans kompis Eithel kom och hämtade oss i en liten "lastbil" pà flygplatsen och vi akte till huset som Patricio hyrt i statsdelen El Bosque. Det ligger i ett "condominio" vilket innebär att det är staket runt flera hus. Det finns condominio med pool och gemensamma utrymmen men i vàrt fall innebär det "bara" att barnen kan vara ute och leka pa gatan eller pa den öppna platsen framför vart hus utan att springa i väg eller bli pakörda.

Huset är ett tvávánings parhus. Pa nedervàningen finns vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum och under snedtaket pa övervàningen finns det ytterligare tva sovrum. Huset har en liten "öppen" trädgard med gräsmatta framför (som ett radhus i Sverige) och pa sidan och bakom finns en stängd trädgard där golvet är av klinkers, nagot som är väldigt bekvämt i Chile där det är mycket torrt pa sommaren och mycket vatt pa vintern. Huset kr´ver ytterligare en del renovering med pa det stora hela är det jättefint.

Patricios lillebror Giovanni lánade pojkarna en hundvalp som är i alla fall delvis Pitbull (inte Dobermann, vet inte vem som var snurrigast...) som de leker med hela tiden. Hon heter Fiona, Axel kallar henne Klintan, Andy kallar henne hundis och Patricio Kleo eftersom barnen behandlar henne som Kleopatra och bär runt henne pà en kudde. Hon ska stanna nagra dar men inte allt för länge dà tvà pitbulls bet ihjäl en 88-aring man här i Santiago igar. I stället ska vi skaffa dem en snäll barnvänlig hund men det är roligt för dem att ha henne under tiden.

I morgon ska Axel och Andy skrivas in i skolan som vi va och hittade pà idag. de kunde inte skrivas in idag da det var invigning för de nybyggda lokalerna och alla var upptagna med detta. Áterkommer fórhoppningsvis med mer om skolan imorgon.

Nu ska jag ga tillbaka hem till Patricios föräldrar dár barnen leker med hans syskonbarn och Patricio hàller pà att fixa nàgra möbler i verkstaden.

Kram pa er alla! Jag uppskattar kommentarer... Och pa tal om det, tror inte vi gar pa svenska skolan men vi tráffas gärna Sofie!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu får det väl ändå vara bra med de här dumheterna unga fröken Anna?

Dags att komma hem nu. Inget kul.

Jag har ingen att mucka med :´(

/Tuomo

Anonym sa...

Vad härligt att ni kommit fram och börjar installera er!
Ser gärna, även om det inte blir på svenska skolan...
Vi kan väl höras nästa vecka, denna vecka och helg är det full rulle!

KRAM!

Anonym sa...

Jag vill oxå ha ett hus, vi har faktiskt varit och tittat på ett idag, en sommarstuga i Vänersborg, lite långt bort men det var väldigt fint där, inte huset dock det behöver renoveras massor, får se hur vi gör, vi bestämde oss på vägen hem att det inte var något för oss men jag har nog ångrat mig, och Dennis tvekar lite han med... Skönt att allt gått bra förresten, bra med gästbloggaren! (idag var det inte så svårt att gissa vem som skrivit)

Anna sa...

Lycka till med husköpet syrran!

Sofie, barnen gar i skolan pa eftermiddagen. Pa förmiddagarna är jag hemma med dem och pa eftermiddagen är jag "ledig". Inga planer varken för veckan eller helgen...

Anna sa...

Tuomo, du maste hitta nagon annan att braka med ett tag...